Kategoriler
Ana sayfa » Sohbet Çeşitleri
Konu Başlıklarımız
Sohbet çeşitleri nelerdir ?. Bir köşe yazarının gündelik olaylar arasından seçtiği konuyu, kendine has
üslubuyla, fazla derinlere inmeden, okuyucusuyla konuşuyormuş gibi izah ettiği makalelere “sohbet! denilmektedir. Bu konuda en güzel örnek olarak kendimi gösterebilirim. Bildiğiniz gibi, yaklaşık 20 gündür, sohbetbaslar ve sohbetgemisi.com sitesine çeşitli konularda makaleler yazmaktayım. Bu makalelerde sizlerle senli benli samimi bir bağ kurmaya çalışmaktayım. Yazılarım tamamen kendi şahsi düşüncelerimi ve kanaatimi yansıtmaktadır. Sizlere yazdığım konular hakkında hiç bir bilimsel dayanak veya ispat etme gereği duymuyorum. Yazılarımda duygu ve düşüncelerimi net olarak sizlere anlatmaya çalışıyorum. Dikkat ederseniz; gazetelerin köşe yazarları da tıpkı benim gibi bir mahlas kullanmaktadırlar.
Yukarıda belirttiğim gibi sohbet konuları günlük yaşamın içinden seçilmektedir. Konu anlatılırken senli-benli hitaplara oldukça rastlanmaktadır. Bu anlatımlar esnasında, benim de diğer makalelerimde gördüğünüz gibi çeşitli atasözleri, deyimler, özlü sözlere yer verilmektedir. Chat Sohbet çeşitleri ele alınırken, herkesin anlayabileceği ve herkesi ilgilendiren konular dikkate alınmalıdır. Yazılarda Türk Dil Kurumu kriterlerine, imla kurallarına riayet edilmeye çalışılmaktadır. Ben zaten bu kurallara uymak mecburiyetindeyim. Çünkü kullandığımız Seo eklentisi (YOAST SEO) arızalı cümlelere izin vermemektedir. Baştan sona yanlış yazılan yazılarda “Yeterince Edilgen Çatı Kullanmıyorsunuz” veya “Daha Fazla Geçiş Cümleleri Kullanın” gibi uyarılarda bulunmaktadır. Fakat gazete köşe yazarları doğaçlama yazdığı için bu tür uyarılar onlarda bulunmamaktadır. Genellikle devrik cümleler kullanmaktadırlar.
Bazen yazılarımda sizler karşımızdaymışsınız gibi sorular sorar, bu soruların cevabını yine kendim veririm. Ayrıca duygu ve düşüncelerimi anlatırken, tüm toplum tarafından anlaşılabilecek bir dil kullanırım. Sohbetlerim esnasında konuyu uzatmamaya gayret ederim. Genellikle 300 kelime sınırında yazmaya çalışırım. Fakat bir çok makalemde genellikle bu 300 kelime sınırını çoktan aştığımı fark ederim. Bazen 500-600 kelime uzunluğunda makaleler yazdığım olmuştur. Tüm makalelerimde giriş – gelişme ve sonuç üçlüsüne uymaya çalışırım.
Yukarıda da belirttiğim gibi, sohbet makalesinde yazar okuyucusuyla bütünleşmeye çalışarak konuyu işlemektedir. Deneme türünde ise, yazar sadece kendi kendisiyle muhabbet ediyormuş gibi bir havaya girer. Sohbet çeşitlerinde nükteler, söyleşiler, fıkralar havada uçuşurken, deneme türünde ise ciddiyete daha fazla önem verilir. Sohbetin dili sade, sığ ve yalındır. Bu nedenle okuyucuyu kendi tarafına, kendisi gibi düşünmeye zorlar. Deneme yazılarında daha derinlikli konulara yer verilir. Bu türde okuyucuyu etkilemeye yönlendirmeye çalışılmaz. SohbetGemisi olarak bir makalenin sonuna daha gelmiş bulunmaktayız. Esenlikle kalınız.
Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.